Zilver schoonmaken met dreft en ander afwasmiddel

Zilver schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn diverse manieren om je zilveren sieraden of andere zilveren spullen te reinigen. Zo kun zilver schoonmaken met dreft of een ander merk afwasmiddel. Een goedkope en eenvoudige oplossing!

Zilver reinigen met afwasmiddel

Er is een aantal manieren om zilver te reinigen en te laten glimmen. We hebben op deze website al diverse methoden de revue laten passeren. In dit artikel bespreken we nóg een methode en wordt uitgelegd hoe je zilver kunt schoonmaken met afwasmiddel en in het bijzonder met dreft.

Zilver schoonmaken met dreft

Je kunt je zilveren sieraden of andere zilveren producten schoonmaken door ze onder te dompelen in een badje met lauw water, waarin je theelepel afwasmiddel en een theelepel zuiveringszout hebt toegevoegd. Na zo’n 5 à 10 minuten haal je het zilver uit het water en poets je het voorzichtig schoon met een een oude zachte tandenborstel. Op deze manier kun je ook tussen de ribbeltjes goed schoonborstelen. Daarna spoel je alles af. Natuurlijk wel even droogmaken met een schone doek. Je zult zien dat jouw zilveren spulletjes er weer als nieuw uit zien.

zilver poetsen met afwasmiddel
Afwasmiddel is een prima goedje om zilver mee schoon te maken. Bron afbeelding: Onderwijsgek [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

Waarom schoonmaken met dreft?

Zilver schoonmaken met dreft, gaat net even wat beter dan met andere merken afwasmiddel. Dat komt omdat groene dreft enorm goed ontvet. Het meeste vuil dat je op zilveren sieraden aantreft is vet afkomstig van de huid. Door de hoge ontvettende eigenschap van dreft, werkt het als een tierelier.

zilver schoonmaken met Dreft
Zilver schoonmaken met Dreft. Bron afbeelding: TBWABusted via Flickr

Let op!

Sommige zilveren sieraden zijn ingelegd zijn met steentjes, diamantjes of wat dan ook. Als dat het geval is moet je eerst even opletten en dien je te checken waar de stenen en diamantjes wel of niet tegen kunnen. Sommige materialen zijn heel broos en worden dof of gaan onder invloed van afwasmiddel verkleuren. Dus niet direct aan de slag gaan met water en afwasmiddel. Eerst nadenken!

Op dit blog lees je meer over het schoonmaken van zilver. Wist je bijvoorbeeld dat je zilver ook kunt schoonmaken met ketchup, met krijt, ammonia en as.

Bronnen: Goud Aankoop, Harpers Bazaar, Libelle, Silk Jewellery

BEZOEK DE ZILVERPOETS SHOP
 

1 gedachte over “Zilver schoonmaken met dreft en ander afwasmiddel”

Plaats een reactie