Zilver poetsen met aardappels? Het kan echt!

Zilver poetsen met aardappels. Klinkt bizar, maar het kan dus echt. Aardappels zijn niet alleen een voedingsproduct, maar dus ook een heel goed schoonmaakmiddel is. En het is een natuurlijk schoonmaakmiddel en bovendien heel milieuvriendelijk, want er zitten geen chemicaliën in.

Zilver poetsen met aardappels

Zit er aanslag op je zilveren bestek? Dan kun je dat verwijderen met een doodgewone aardappel. Het werkt heel eenvoudig. Kook de aardappels en bewaar de het water. De aardappels eet je ’s avonds bij het diner op en het kookwater waarin veel zetmeel zit, herbruik je om het zilver schoon te maken. Leg je zilveren bestek, sieraden of andere zilveren objecten in een teiltje met dat kookwater. Laat alles tenminste een uur in staan. Daarna kun je het zilver eruit halen en droog poetsen. Je veegt de aanslag heel gemakkelijk weg.

zilver poetsen met aardappels

Aardappel als schoonmaakmiddel

Wist je dat je met aardappels en met aardappelschillen ook andere zaken kunt schoonmaken. Je kunt er je de afwas mee doen, muren en deuren reinigen en zelfs je kleding mee schoonmaken.

  • Aardappels, althans het kookvocht van de aardappel werkt prima als afwasmiddel:. Giet het hete kookwater in je afwasteil. Dompel dan je vuile vaat erin onder en laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten in weken. Daarna is het een kwestie van afvegen met een spons en spelen met met schoon water. Je kunt in het kookvocht eventueel nog een beetje zout doen, dan werkt het nog beter.
  • Heb je een vlek op een van je deuren en muren. Je kun t dit verwijderen, door een halve rauwe aardappel over de plek te wrijven . Daarna even drogen met een schone doek en je zult zien dat de vlek helemaal weg is.
  • Zit er een vetvlek of een grasvlek op je overhemd of jurk? Wrijf er gewoon met een stukje aardappelschil overheen en je zult zien hoe snel het verdwijnt. je kunt het e kunt het ook gebruiken om keukengerei met zwarte aanslag schoon te maken.

Ook kun je met aardappels, je barbecue schoonmaken, tegels en spiegels weer vlekvrij krijgen en je ramen mee lappen.

Aardappel als schoonmaakmiddel
Aardappel als schoonmaakmiddel. Bron afbeelding: Pixabay

Zilverpoets

Er zijn heel verschillende manier en bijzondere trucs om zilver schoon te maken. Zo kun je met babyzalf zilver poetsen. En wist je bijvoorbeeld dat je zilver ook kunt schoonmaken met ketchup en met krijt. En de meest bekende is natuurlijk om zilveren sieraden te reinigen met soda en aluminiumfolie

Bronnen: Gezonder Leven, Margriet, Yoors

Plaats een reactie