Over Zilverpoetsen

Zilverpoetsen.nl gaat over, hoe kan het ook anders, over zilver poetsen! Op deze site vind je achtergrondinformatie over zilver, over zilverpoets en over manieren om zilver te reinigen en schoon te houden.

Prachtig zilveren bestek

De site is ontstaan uit mijn frustratie dat mijn prachtige zilveren bestek, dat ik van mijn oma heb geërfd, zo snel dof en zwart werd. Ik acht dat het aan mij lag en dat ik niet over een echt zilveren bestek beschikte. Inmiddels weet ik dat dit een chemisch proces is en oxidatie heet en dat dit een volkomen normaal verschijnsel is.

Zilver poetsen

Ik heb regelmatig urenlang staan poetsen om die zilveren messen en vorken en ander bestek weer mooi glimmend te krijgen. Op een gegeven moment werd ik het zat en heb ik gezocht naar snellere manieren om mijn zilverwerk weer blinkend schoon te krijgen. Ik heb heel veel manieren en diverse middeltjes geprobeerd om mijn zilveren spullen te reinigen. Op een gegeven moment was ik een soort professor in het zilver poetsen geworden en al mijn vriendinnen vroegen me om raad op dit gebied.

zilveren bestek
Prachtig zilveren bestek. Bron foto: Pxhere

Professor Zilverpoets

Mijn familie en vrienden noemde me soms gekscherend ‘Professor Zilverpoets’. Op een gegeven moment kwam mijn hartsvriendin met het idee om al mijn kennis op gebied van het reinigen van zilver te bundelen. Zo is eigenlijk het idee ontstaan voor deze website Zilverpoetsen.nl. Ik heb al mijn notities en aantekeningen nog eens goed doorgelezen en de beste ideetjes en middeltjes flink onder de loep genomen. De meest vreemde, effectieve, en goedkope manieren om zilver schoon te maken, zal ik op deze site beschrijven. Wist je bijvoorbeeld dat je zilver kunt schoonmaken met tandpasta. En dat ketchup het ook prima doet als zilverpoets?

Wetenswaardigheden over zilver

Ook zal ik in dit blog ingaan op allerlei feiten en weetjes over zilver. Wat wordt bijvoorbeeld bedoeld met eerste gehalte zilver (925 zilver) en bestaat er dan ook een tweede gehalte? En wat is Maastrichts zilver en hoe komt het dat zilver dof en zwart wordt? En waarom roest zilver niet? Deze weetjes en nog veel meer, komen op deze website aan de orde.

Zilverpoets ideeën

Ook sta ik natuurlijk open voor allerlei tips over het schoonmaken van zilver, want daar gaat deze site tenslotte om. Weet je een supersnelle manier om zilver schoon te maken, heb je een tips voor de beste zilver poetsdoek en wat zijn jouw ervaringen met de zilverpoets die je in de winkel koopt? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen en hoop vele suggesties te mogen ontvangen.

Carla, ook bekend als Professor Zilverpoets

BEZOEK DE ZILVERPOETS SHOP