Nacht van het zilver op 15 december

Op 15 december vindt in Schoonhoven de Nacht van het Zilver. Een uitgelezen kans om te genieten van het mooiste edelmetaal dat de zilverstad te bieden heeft. De goud- en zilversmeden openen exclusief hun ateliers, galeries en werkplaatsen en tonen de geheimen van het vak. Met meer dan dertig deelnemende locaties staat u een bijzondere nacht te wachten.

Tiende Nacht van het Zilver

De binnenstad van Schoonhoven vorm tin de nacht van 15 december het decor van de tiende Nacht van het Zilver.  Het is het tweede lustrum van dit evenement en daarom is er de wedstrijd ‘Heel Schoonhoven Smeedt’ georganiseerd. Vakscholieren, (semi-)professionals en cursisten worden gevraagd een zilveren taartstuk te maken.

Open huis

Tijdens deze nacht kun je van 18.00 tot 24.00 uur een kijkje nemen in de werkplaatsen, ateliers, galeries en ontdek de nieuwste creaties en ontwerpen van sieraden en zilverkunst. Meer dan dertig goud- en zilversmeden zetten de deuren open om het ambacht van de zilverkunst te tonen. De oude binnenstad van Schoonhoven wordt verlicht met vuurkorven en fakkels en onder leiding van een gids kunnen belangstellenden een stadswandeling maken U ontmoet de zilverkunstenaar zelf. Tijdens een demonstratie vertelt de edelsmid graag over het ambacht.

Nacht van het Zilver

Schoonhoven

Schoonhoven kent een lange traditie op het gebied van het goud- en zilversmeden. Rond 1800 was zelfs ruim 40 % van de Schoonhovense bevolking afhankelijk van de zilverindustrie. Op 15 december kun je deze unieke geschiedenis met eigen ogen zien. Het is mooi om te zien dat mensen van alle leeftijden dit vak kunnen leren.

Zilverstad kerstmarkt

En de Nacht van het Zilver wordt voorafgegaan door de Zilverstad kerkstmarkt. Op 14 december is er een grote kerstmarkt . Ook is er volop entertainment verzorgen voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom om gezellig wat te komen eten of drinken tijdens deze weer zeer gezellige kerstmarkt

Meer informatie over de Nacht van het Zilver vind je op Facebook.

Bronnen: Federatie Goud en Zilver, Nacht van het Zilver, RTV Krimpenerwaard

Plaats een reactie