Zilverpoetsdoek om zilver te poetsen én te beschermen!

Een zilverpoetsdoek is een onontbeerlijk hulpmiddel om uw zilveren voorwerpen goed schoon te houden. Met zo’n zilverpoetsdoek kunt u zilveren producten opwrijven en weer laten glimmen. Vaak is zo’n doek ook geïmpregneerd met een middel dat zilver beschermt tegen aanslag. In dit artikel bespreken we de diverse zilverpoetsdoeken.

Is een speciale zilverpoetsdoek echt nodig?

Heb ik nu echt een speciale zilverpoetsdoek nodig en kan ik niet gewoon een oude theedoek gebruiken om mijn zilver mee schoon te maken? Ja natuurlijk kan dat wel. In principe is iedere droge, zachte en stofvrije doek geschikt om zilver mee op te wrijven. Maar vaak zit er in zo’n zilverpoetsdoek een extra bestanddeel en zijn ze geïmpregneerd met een middel dat ook beschermt tegen aanslag. Zo’n poetsdoek dient dus niet alleen om zilver mee te reinigen. Zo’n doek heeft een beschermende werking en weert de zwarte aanslag.

zilverpoetsdoek

Zilverpoetsdoeken van Hagerty

De meest bekende doeken zijn de zilverpoetsdoeken van Hagerty reinigt en polijst u al kostbare zilveren producten in een handomdraai. Elke zilverpoetsdoek is speciaal geïmpregneerd met het aanslagwerende bestanddeel R-22. Met deze doeken kunt u uw zilveren sieraden niet alleen schoonmaken, maar ook voor langere tijd beschermen tegen aanslag. Op deze manier blijven zilveren of verzilverde voorwerpen mooi op glans. Het onderhoud van zilver is hiermee zeer eenvoudig geworden. Gewoon af en toe even poetsen. Hagerty biedt de zilverpoetsdoeken per stuk aan, maar ook zijn ze te koop in een verpakking met 5, 10 en 25 stuks.

Hagerty poetsdoek

 

Meer zilverpoetsdoeken

Er zijn ook andere aanbieders van poetsdoeken. Zo is er de HG zilver glansdoek. Dit is een speciaal geïmpregneerde doek die gemaakt is van een hoogwaardige textielsoort die zelfs licht geoxideerde zilveren en verzilverde voorwerpen zonder moeite op glans krijgt. Daarnaast is er de zilverpoetsdoek van het merk Connoisseurs. Er is de tweezijdige zilverpoets reinigingsdoek. De binnenste doek reinigt en buitenste doek laat de juwelen weer glanzen. Ook heeft dit Connoisseurs een  speciaal sieradenpoetsdoekje ontwikkeld, waarmee je allerlei soorten sieraden kunt schoonmaken. Deze sieradenpoetsdoekjes bevatten een anti-aanslagscherm waardoor de sieraden blijven glanzen. Ook is er nog een juwelen onderhoudsdoek, de Diamond Polishing Cloth genaamd. Met deze juwelen onderhoudsdoek kunt u al uw juwelen in top conditie te onderhouden. De poetsdoek is gemaakt van duurzaam materiaal voor lang en intensief gebruik. Ideaal voor diamant, goud, zilver en andere edelmetalen.

In de zilverpoetsshop vind u tal van zilverpoetsdoeken. Ook vindt u er andere producten om zilver meer te reinigen. Van zilverpoets en een dompelbad tot speciale wasmiddellen om zilveren producten mee schoon te maken.

BEKIJK ALLE ZILVERPOETSDOEKEn
 

Plaats een reactie