Silvo zilverpoets: lekker ouderwets!

Silvo zilverpoets is een van die producten die iedereen wel kent uit zijn jeugd. Ik hielp mijn moeder altijd met het poetsen van zilver. Dat was altijd heel erg gezellig, maar ik vond het ook leuk om die doffe zilveren kandelaar weer mooi te laten glimmen. Wat me ook altijd bij is gebleven is de verpakking van de zilverpoets. Zo’n mooi blikje met van die heldere blauwe strepen. Lekker ouderwets!

Silvo zilverpoets
Silvo zilverpoets: Niet alleen een handig huishoudproduct, maar ook een geweldige verpakking. Bron afbeelding Judy van der Velde via Flickr.

Gebruik Silvo zilverpoets

De Zilverglans van Silvo, zoals dit product officieel heet heeft een beetje een roze kleur. Het is eenvoudig en het werkt perfect. Breng gewoon een beetje zilverpoets aan op het zilver met een zachte doek. Je moet het goed verdelen over het zilveren product en eventjes laten inwerken. Daarna kun je het weer schoonwrijven met een schone poetsdoek. Het werkt dus echt heel simpel en je zilverwaar ziet er weer uit als nieuw en krijgt een prachtige glans. Door jouw zilveren producten regelmatig met deze zilverpoets te behandelen verdwijnen doffe vlekjes als sneeuw voor de zon.

Silvo en Brasso

Silvo is een producten van het bedrijf Reckitt Benckiser. Dit is een Britse multinational dat verzorgings- en huishoudproducten en schoonmaakmiddelen op de markt brengt.  Een van de producten van Reckkit is Brasso. Dit is een poetsmiddel om koper mee schoon te maken. Brasso bestaat meer dan 100 jaar en in 1905 werd het op de markt gebracht in Groot Brittannië.  In 1904 bracht Reckitt & Sons, W.H. Slack een bezoek aan de Australische tak van het bedrijf. Daar werd een dergelijke koperpoets al gebruikt. Dit product werd geanalyseerd, gekopieerd en later verbeterd, met als resultaat een vloeibare koperpoets dat Brasso werd genoemd. In eerste instantie werd deze koperpoets verkocht aan de spoorwegen, ziekenhuizen, hotels en grote winkels.

Brasso koperpoets

De koperpoets werd ook door consumenten ontdekt en werd erg populair. Sinds de introductie van Brasso is het product maar bar weinig veranderd. De samenstelling is nagenoeg hetzelfde gebleven en ook de verpakking en design is nauwelijks veranderd. De blikken worden vaak verzameld door verzamelaars.

Later werd ook Silvo op de markt gebracht. Ook een poetsmiddel, maar dan bedoeld voor zilver en in een eigen verpakking natuurlijk. Brasso heeft een meer schurende werking dan Silvo. Silvo kun je ook gebruiken voor het polijsten van messing, maar Brasso kun je maar beter niet gebruiken om zilver of goud mee te poetsen. Dan slijt het materiaal veel te veel.

Silvo zilverpoets
Silvo zilverpoets en ‘broertje’ Brasso voor het poetsen van koper. Bron afbeelding: Mark Jensen via Flickr.

Silvo zilverpoets kopen

Silvo zilverpoets kun je kopen bij de betere drogist en bij enkele supermarkten. Ook kun je dit product online aanschaffen en is het natuurlijk ook te koop in de Zilverpoets Shop.

Bronnen: Wikihow, Wikipedia, Zilvermaan

BEKIJK ALLE ZILVERPOETS PRODUCTEN

Plaats een reactie